150 Years Netherlands

Voorwoord Nieuwsbrief juni 2016

Deze nieuwsbrief is, zoals altijd, bedoeld om u te informeren over ontwikkelingen en te ondersteunen in uw bedrijfsvoering op het gebied van veiligheid.

float - Peter Koornneef

Geachte relatie,

Deze nieuwsbrief is, zoals altijd, bedoelt om u te informeren over ontwikkelingen en te ondersteunen in uw bedrijfsvoering op het gebied van veiligheid. De afgelopen maanden zijn er nogal wat ontwikkelingen geweest op het gebied van wet- en regelgeving, bijvoorbeeld de PED Richtlijn 2014/68/EU, de op handen zijnde PGS29 en meest recentelijk: het Warenwetbesluit Drukapparatuur 2016 afgelopen 22 juni. We vertellen er u in deze nieuwsbrief meer over.

Als Team Leader van onze Customer Service afdeling, vertel ik u ook graag meer over deze afdeling. Lloyd’s Register staat altijd paraat om u te helpen door middel van inspecties, keuringen en advies, veelal uitgevoerd door de frontoffice maar zeker ook door de backoffice. Samen vormen deze twee afdelingen één geheel met hetzelfde doel: het leveren van een optimale service aan u als afnemer.

Dit heeft dan ook onze hoogste prioriteit en de laatste jaren hebben wij extra geïnvesteerd om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Zo hebben wij onlangs een zogenaamd customer journey onderzoek uitgevoerd om beter inzicht te krijgen in de specifieke wensen van u als afnemer tijdens de dienstverlening door Lloyd’s Register. Hieruit zijn duidelijke verbeterpunten gekomen waar wij inmiddels mee aan de slag zijn gegaan. Het is ons duidelijk dat de wensen en behoeften van u als afnemer zich ontwikkelen in deze moderne tijd. Heeft u hier zelf vragen of opmerkingen over dan horen wij deze uiteraard graag van u.

Contact met onze medewerkers

Het kan ook heel goed zijn dat u binnenkort een van onze supportmedewerkers bij u op locatie ontmoet, de medewerkers worden immers aangemoedigd om frequent mee het veld in te gaan met de surveyors, om een beter inzicht in de wereld van u als afnemer te krijgen. Met onze medewerkers werken wij ook aan kennisverdieping per dienstverlening zodat dit ten goede  komt aan onze dienstverlening.

Als u regelmatig gebruik maakt van onze diensten weet u wellicht al wie uw aanspreekpunt binnen de afdeling customer service is. Weet u niet wie uw aanspreekpunt is? Neem dan contact met ons op via cs-lris.nl@lr.org of telefonisch met mij persoonlijk op 010-2014217. Dit is ook het aanspreekpunt voor een eerste contact.

Voor vragen over reeds ingeplande bezoeken kan er contact opgenomen worden Planning-lris.nl@lr.org of telefonisch op 010-2014240.

Ik wens u veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Peter Koornneef, Team Leader Customer Service