150 Years Netherlands

LR lanceert Persoonlijk Online Leerprogramma voor CE Markering

08/12/2016

U komt het CE-keurmerk tegenwoordig overal tegen. Het staat op uw waterkoker, uw mobiele telefoon en op de monitor waar u dit artikel nu op leest. Het CE-keurmerk is de belangrijkste indicator die aangeeft dat een product aan alle Europese richtlijnen en regelgeving op het gebied van gezondheid en veiligheid voldoet. Het is in wezen een paspoort waarmee uw product in de EU op de markt mag worden geplaatst.

Lloyd’s Register (LR) heeft een nieuwe online cursus ontwikkeld, als algemene inleiding tot CE-markering. Het verschil met andere online cursussen zit in het feit dat elke cursist een aangepast leertraject ingaat, gebaseerd op zijn of haar kennisniveau- en behoefte.

De EU heeft in 2016 enkele programma's ingevoerd om ervoor te zorgen dat producten waarvoor een CE-keurmerk vereist is aan alle voorschriften voldoen en veilig zijn. Daarnaast heeft de EU opgeroepen tot een strenger toezicht op de markt en strengere douanecontroles. Het is nu dus belangrijker dan ooit dat uw personeel weet hoe CE-markering werkt en zich realiseert welke sancties er op niet-naleving staan. Maar de ene medewerker is niet de andere. Eén medewerker heeft wellicht meer kennis dan de andere. De één heeft een algemene opfriscursus nodig, de ander wil zich vooral richten op ander bepaalde aspecten van de CE markering. Wilt u ze dan in alle gevallen dezelfde cursus aanbieden?

Lloyd’s Register (LR) heeft een nieuwe online cursus ontwikkeld, als algemene inleiding tot CE-markering. Het verschil met reguliere online cursussen zit in het feit dat elke leerling een aangepast leertraject ingaat, gebaseerd op zijn of haar kennisniveau- en behoefte.

float - Adaptive learning printscreen 3 Afbeelding: kennisoverdracht op basis van kennisniveau van de cursist 


  • Onze adaptieve online leeromgeving vraagt de cursist te antwoorden op inhoudelijke vragen. Bij iedere vraag geeft de cursist aan hoe zeker hij of zij van zijn of haar antwoord is. Al deze gegevens worden geanalyseerd en gebruikt om de inhoud aan de individuele behoeften van de cursist aan te passen. Op deze manier besteden cursisten minder tijd aan zaken die ze al weten en meer aan onderwerpen waar ze nog moeite mee hebben. 
  • We organiseren regelmatig sessies in ons 'virtuele klaslokaal' via webinars en ons online forum. Hier kunnen cursisten vragen stellen, op zoek gaan naar antwoorden en samenwerken met hun trainers en klasgenoten. Dit zorgt voor een dynamische leerervaring, omdat nieuwe onderwerpen of onderwerpen die vaak problemen opleveren in realtime met behulp van een chatsessie, een telefoongesprek of videoconferencing door experts kunnen worden uitgelegd. 
  • Mocht u hierna nog meer hulp nodig hebben, dan verzorgen onze experts op het gebied van Europese regelgeving en productie één-op-één technische evaluaties en studiebegeleiding.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan veel van de EG-richtlijnen waaraan industriële ondernemingen moeten voldoen, zoals de Richtlijn Drukapparatuur (PED), de Richtlijn Drukvaten van eenvoudige vorm (SPVD), de Machine Richtlijn (MD), de ATEX-richtlijn, de Richtlijn Elektromagnetische Compatibiliteit (EMC), de Laagspannings Richtlijn (LVD) en de verordening bouwproducten (CPR). 

Deze training is bedoeld voor iedereen in uw bedrijf die betrokken is bij het ontwerpen, ontwikkelen, fabriceren, verkopen, importeren en beheren van producten. De cursus leert de leerling de belangrijkste termen, eisen en conformiteitsprocedures die bij het op de Europese markt brengen van apparatuur komen kijken. 

float - Adaptive learning printscreen 2 Afbeelding: overzicht van resultaten en aandachtspunten


Onze cursus is beschikbaar in drie verschillende pakketten (Standard, Plus en Personalised). Klik hier voor meer informatie en het inschrijvingsformulier. Mocht u de cursus met ons team van specialisten willen bespreken, dan kunt u contact opnemen met onze afdeling Customer Service via 010-2014212 of via Training-LRIS.nl@lr.org.