150 Years Netherlands

Sessies rondom PED, Piping en Pipestress - Open inschrijving

Klik hier voor meer informatie over deze training.

Door de complexiteit en omvang van de bovengrondse pijpleidingen infrastructuur is er vaak onvoldoende inzicht in de risico’s die spanningen op pijpleidingen met zich meebrengen, de wetgeving vanuit de PED en WBDA, wanneer er en hoe men pipestress berekeningen moeten maken tbv toezichthouders.

De introductietraining Piping en Pipestress is gericht om u inzicht te geven in de risico’s die pipestress met zich meebrengt op het gebied van mogelijke zwakke punten, de verschillende spanningen en belastingen, verbindingen en supportsystemen. Daarnaast leert u welke berekeningen er gemaakt moeten worden voor een pipestress rapport en welke eisen er gesteld worden vanuit de PED en WBDA. Aan het einde van deze training heeft u inzicht in de risicoafwegingen t.a.v. Pipestress in het kader van wetgeving PED, Warenwet Besluit Drukapparatuur en gebruiksfase (reparaties  en wijzigingen) voor fabrikant ,gebruiker, engineering.

In deze training zullen we verder ingaan op de volgende onderwerpen:

1. Theoretische achtergrond Piping & Pipestress:
- Primaire spanningen, secundaire spanningen
- verschillende Belastingen
- Zwakke punten in systemen benoemen
- Verbindingen flenzen, nozzle verbindingen
- Supporting
- Speciale componenten

2.            Wettelijk eisen: Nieuwbouw/Gebruiksfase voor pipestress icm rol Notified Body;
3.            Welke berekeningen moeten er gemaakt worden tbv een pipestress rapport. 

Doelgroep:

De training is gericht op diegene die betrokken zijn bij verkoop, inkoop, installatie, gebruik, engineering, onderhoud en modificaties van drukapparatuur en pijpleidingen.

Data en duur
De training duurt een halve dag (13.00 - 16.00 uur) en vindt plaats op 4 juni 2018.  

Lokatie:          

BCN (Business Centre Nederland)
Barbizonlaan 25
2908 MB Capelle a/d IJssel

Aantal deelnemers en kosten
Voor de introductietraining zijn minimaal 5 deelnemers nodig. Het maximale aantal deelnemers is gesteld op 12. 

De kosten per deelnemer bedragen € 375,-- excl. BTW, incl. locatiekosten, koffie/thee/frisdrank, lunch en trainingsmateriaal. U ontvangt bij deelname een trainings map en een certificaat van deelname na afloop. Tot 10 dagen voor aanvang van de training behouden wij ons het recht voor om, bij onvoldoende deelname, de training te verzetten naar een andere datum, dan wel te annuleren. Dit laten wij de deelnemers tijdig weten.

Tevens organiseren wij de seminar  'PED en Pipestress'  voor de  "gevorderde" piping ingenieur. Voor meer informatie, neem contact met ons op of klik hier. U  kunt zich inschrijven voor deze seminar via onderstaand registratieformulier. 

 
Informatie en reservering
LR Academy
T +31 (0) 10 201 4212 F +31 (0) 10 201 42 11 E TRAINING-LRIS.NL@LR.ORG

CategorieAsset Management

Bijlagen