150 Years Netherlands

Mondiaal Certificatiekader

Lloyd’s Register introduceert een nieuw mondiaal certificatiekader voor fabrikanten en eindgebruikers van apparatuur en componenten. Het is een hulpmiddel om ‘best practices’ te realiseren in “Additive Manufacturing (AM)” en een wegwijzer bij de certificatie.

Voor on- en offshore bedrijven is het bij lage olieprijzen gunstig om te beschikken over gecertificeerde producten die sneller worden vervaardigd met AM-technieken. Zo kunnen ze kosten besparen en componenten van consistente kwaliteit verkrijgen.

 float - Additive manufacturing laser

Voor  on- en offshorebedrijven is het bij lage olieprijzen gunstig om te beschikken over gecertificeerde producten die sneller worden vervaardigd met AM-technieken. Zo kunnen ze kosten besparen en componenten van consistente kwaliteit verkrijgen.


Lloyd’s Register heeft haar doelstellende AM-richtlijnen gepubliceerd. Deze richtlijnen  geven exploitanten en fabrikanten in de energie- en zeevaartsector meer vertrouwen in metalen apparatuur en componenten die zijn vervaardigd door middel van AM. AM wordt  de ‘volgende industriële revolutie’ genoemd in de fabricagesector. Als toonaangevende aanbieder in integriteits-, nalevings- en risico-advies heeft Lloyd’s Register certificeringsrichtlijnen voor metalen AM-onderdelen gelanceerd in samenwerking met onderzoeks- en technologie-organisatie TWI. Dit is een stap om de industrie te helpen de technologie meester te worden. Dankzij AM kunnen bedrijven complexe componenten en apparatuur efficiënter en kosteneffectiever fabriceren. 

Chris Chung, hoofd strategisch onderzoek  van Lloyd’s Register Energy: “Volgens onze Energy Technology Radar-enquête zal AM de komende vijf jaar een grote impact hebben binnen de olie- en gassector. Daarom hebben wij vorig jaar – samen met TWI en een aantal partners uit de sector – onderzoek en ontwikkeling gecombineerd met AM zoals dat in praktijk wordt gebracht. Onze nieuwe certificeringsrichtlijnen die nu worden geïntroduceerd voor de industrie, worden door bedrijven in dit samenwerkingsverband al toegepast om AM-componenten vroegtijdig te certificeren.”

Wegwijzer naar commerciële introductie

De richtlijnen vormen een belangrijke stap op weg naar de commerciële introductie van AM. Ze zijn bedoeld om tegenwicht bieden aan de scepsis waar nieuwe technologie vaak tegenaan loopt. De technologie is complex  en dus zijn specifieke richtlijnen  nodig om de kwaliteit en consistentie van AM-onderdelen te garanderen.

Het certificatiekader van Lloyd’s Register voor metalen AM-componenten biedt stap voor stap het noodzakelijke niveau van vertrouwen en dient als stabiliserende kracht voor  kwaliteit en veiligheid. Dankzij de richtlijnen kan de technologie algemeen ingang vinden en zo de duurzaamheid van de  energie- en zeevaartsectoren bevorderen. 

Roger Fairclough, hoofdprojectleider bij TWI: “TWI houdt zich al ruim 15 jaar bezig met onderzoek naar en ontwikkeling van AM. Het wordt steeds duidelijker dat de technologie inmiddels technisch en commercieel haalbaar is voor toepassing in algemene bouwtechniek.”

Fairclough benadrukt: “Wil de technologie volledig ingang vinden in de industrie, dan moeten de certificatie- en validatieprocedures voor conventionele fabricageprocessen worden uitgebreid en zo nodig worden aangepast aan AM. Dit samenwerkingsverband tussen Lloyd’s Register en TWI overbrugt deze kloof voor deelnemers en stelt hen in staat om AM-onderdelen snel en veilig op de industriële markt te brengen.” 

Efficiëntie en concurrentiepositie versterken 

In de olie- en gassector zijn kostenbesparingen en grotere efficiëntie cruciaal om de concurrentiepositie te herstellen en het vertrouwen van investeerders te versterken. Met AM-componenten kan dit worden bespoedigd. Door de AM-certificering wordt de competentie gekwalificeerd, en zal de veiligheid van componenten en apparatuur als vervanging van versleten of uit bedrijf genomen onderdelen verbeteren.

Ook in de zeevaartsector worden stappen genomen om deze nieuwe technologie te beoordelen. Luis Benito, marketingdirecteur Marine bij Lloyd’s Register zegt: “AM heeft implicaties voor industrie, handel, scheepvaart en rederijen over de hele wereld. Het is belangrijk om best practices te bevorderen terwijl AM over de hele wereld ingang vindt.” 

Verschillende industrieën – van farmaceutica tot ruimtevaart – maken al gebruik van AM. Met deze methode kunnen complexe onderdelen zeer nauwkeurig worden vervaardigd met lichter en minder materiaal. 

Rolls-Royce verkent al ruim vijf jaar het gebruik van AM-technologie voor de reparatie en fabricage  van onderdelen. 

“Wij zijn van mening dat voor fabrikanten en ontwerpers AM steeds belangrijker zal worden bij het ontwerp en de fabricage van prototypen en componenten,” aldus Derek Jones van het onderzoeks- en technologieprogramma van de nucleaire activiteiten van Rolls-Royce. “Door de fabricagetijd met een derde te bekorten houden we meer ontwerptijd over. Dat is altijd een voordeel.”

“Als toonaangevend ontwikkelaar van AM zal Rolls-Royce een actieve rol spelen in dit samenwerkingsverband met Lloyd’s Register, TWI en andere belangrijke industriepartners. We beseffen dat AM werkelijke voordelen kan opleveren in allerlei energietoepassingen, ook kernenergie. Dit project is een belangrijke stap voorwaarts dankzij de consistente aanpak en de normen voor certificering van componenten. We tonen aan aan onze klanten dat de productie van componenten met de nieuwste AM-technieken industrieel haalbaar is.”

Het combineren van verschillende onderdelen tot één geprinte component is mogelijk en  kan besparingen in assemblage en onderhoud opleveren. De industrie onderzoekt ook hybride productie met AM-technologie om de uitgaven aan hoogwaardig materiaal te beperken. 

Chung: “Wij zijn ervan overtuigd dat  offshore- en onshore exploitanten veel kunnen leren van andere sectoren, vooral qua snelle fabricage en vervanging van apparatuur en componenten in standaard en cruciale toepassingen.”

Dankzij het certificatiekader van Lloyd’s Register (www.lr.org/additive-manufacturing) krijgen zij meer zekerheid omtrent de kwaliteit van alle gecertificeerde AM-onderdelen of componenten.

Over TWI

TWI is een mondiaal toonaangevende onderzoeks- en technologie-organisatie. De ruim 900 medewerkers bieden technologische oplossingen overal ter wereld. Het dienstenaanbod omvat generiek onderzoek, contract-R&D, technische informatie en adviezen, het formuleren van normen, alsmede training en kwalificaties. TWI is een onpartijdige dienstverlener waar u terecht kunt voor alle vragen over het combineren van engineeringmaterialen.

TWI houdt zich al jaren bezig met de ontwikkeling en toepassing van AM. De cliënten komen uit sectoren als lucht- en ruimtevaart, defensie en de medische hoek.

Over Additive Manufacturing

Anders dan de meeste conventionele fabricagetechnieken worden in AM – doorgaans 3D-printen genoemd – voorwerpen niet gevormd door machinale bewerking, maar laag voor laag opgebouwd. In combinatie met CAD-software (Computer-Aided Design) kunnen zo nieuwe, verbeterde componenten worden vervaardigd volgens veeleisende materiaalspecificaties. Ontwerpers zijn niet langer beperkt door de grenzen van conventionele machinale bewerking – in vrijwel totale vrijheid kunnen ze nieuwe en gewijzigde componenten maken. 

AM zorgt voor snellere doorlooptijd dan traditionele fabricagemethoden. Bij bijvoorbeeld Formule 1-motorraces wordt AM-fabricage gebruikt om snel te kunnen inspelen op de situatie. De ingenieurs analyseren de prestatie van een auto op het circuit en kunnen een nieuw onderdeel genereren voordat de race ten einde is. 

Maersk en andere zeevaartorganisaties zijn onlangs gestart met het aan boord printen van reserveonderdelen. Hierbij worden de tussenstappen in de leverketen overbodig, waardoor de uitvaltijd door defecte onderdelen sterk wordt bekort. De unieke technieken en technologieën van AM openen nieuwe deuren voor innovatie en bieden allerlei logistieke, economische en technische voordelen.

Op de site www.lr.org/additive-manufacturing vindt u meer informatie over het samenwerkingsverband en de AM-richtlijnen.